Tanke nr 938: Jul, jul strålande jul

Det kom ner något randigt och väckte oss på julaftons morgon. På ovanvåningen ordnades det med frukost och farmor och farfar hade anslutit. Vi smet ner i källaren för ytterligare paketinslagning + förfärdigande av vårt hemliga bidrag till julpyntet: julorchen.


Inhandlad i H-stad. Byxor och mössa från Panduro.


Först stod han på avsatsen i trappan. Ingen såg honom. Då flyttades han till hallen. Ingen såg honom, förutom farmor som kommenterade honom och utgick ifrån att det var W som ställt honom där. Han smet in bakom pepparkakshuset. Fortfarande ingen som reagerade. Då hamnade han mitt i blickfånget. Tadaaa! Julorch upptäckt. Det var la en himla tur de.

En Kalle och en omgång mat senare kom tomten vandrande nerför berget, som sig bör, och hoho:ade och lämnade julklappar. Paketöppnandet tog vid. Fina klappar var det. Ingen orkade vare sig klapplek eller risgrynsgröt och vi tog och drog oss tillbaka ganska tidigt.

Juldagsmorgon började med ännu en fantastisk frukost. Vi har minst sagt blivit bortskämda med mat, boende och presenter denna jul. Efter frukost tog vi än en gång bilen till H-ås för att hälsa på svärfar med flera. Jag var skeptisk innan i och med att det hade utlovats lutfisk till lunch, men tro det eller ej – jag gillade det! Kan vara för att själva fisken smakade ägg och att tillhörande sås var utsökt. 

På annandagen var det hemfärd. 2015 års grand christmas tour var över. Vi nöjda, alla nöjda. 

Kommentarer