Tanke nr 973: Blommor och boksnack

Igår tog vi oss till Trädgårdshuset i Skarpnäck för att skaffa blommor och grönt till balkongen. Det är alltid lite farligt att gå in där för risken är stor att det är svårt att frakta hem inköpen. Men denna gång hade vi cyklar och det gick, som ni ser, fint att lasta på blommorna.


Jag satt sedan ute på balkongen i blåsten och petade ner oregano, salvia, persilja och timjan i vår trekantiga Lindesbergskruka. Ytterligare växter hamnade i balkonglådorna och med hjälp av de överblivna trallrutorna byggde jag upp en avsats vid spaljén där luktärtorna ska få klänga i solen. Lyktan från Ikea passade bra där också. 

Nu ska vi bara ha tag i ett bra bord, runt eller fyrkantigt, ca 40 x 40 cm. Bilder på det färdiga resultatet kommer inom kort. Ni får visualisera på egen hand så länge.

I torsdags var det Bokmålssnack igen, inklusive provsmakning av korngrynsgröt. Ett tiotal tappra själar trotsade det fina vädret och kom till biblioteket och tittade på film, lyssnade på Julia Skott och mig, och åt gröt. Det var fint. Ska strax plocka fram lite länkar om bortglömda böcker och alternativ bokkanon och skicka till arrangören. Men först – mera kaffe!

Kommentarer