Tanke nr 1019: Skriverier

Det är dags för några skriverier från skrivargruppen igen. Först en om påsktraditioner (från 23 mars):

Varje påsk gjorde vi en utflykt med motorbåt. Och varje gång åkte vi till samma klippiga, slippriga öde ö – sydöster om västan och nordost om allting annat. Varje påsk kokade jag fem ägg: två hårdkokta, två löskokta och ett som nästan var rätt, packade ner dem i korgen, la dit fem servetter, fem skedar och ett saltkar och stuvade ner allting i båten tillsammans med fyra filtar och tre tält.

Varje påsk samma sak: packa båten, samla besättningen, drilla aktersnöret, puffa kölen, putsa fören och se till att allt som inte var till babord låg antingen där uppe eller där nere. Varje påsk, år efter år ända sedan tidernas begynnelse.

Ibland funderade jag på att bryta våra påskvanor och varje år bestämde jag mig för att vänta ännu ett år. Det fanns fortfarande ägg att koka, filtar att vika och tält att tappa bort alla tältpinnar till.

Och sen en från 6 april som grundade sig i a) ett ordflöde på bokstaven "t" som kombinerades med b) ett ordflöde på bokstaven "l" till c) rubriker som sedan d) fick sätta innehållet i texten.

Först ordflödena:

trast trist trust trafik trams tryckare tryckkammare travesti travers trudelutt trivsamt trägen träck träns tryta tveksam tvaga trappa trupp trippa trivialt trikiner tröttsam trött tolkning tolk tross tyken tapet tall tallrik task

livvakt livegen livré ljuga lust listig ludd luddig luden lömsk lian libretto land lantlig liten luta lut lutande lampa lastpall larma ljung loppa loppcirkus labil lapp lapptäcke lodjur lots lotsa lotta lottakår lotteri lovikkavante långivare lödkolv löpare
Sedan rubrikerna:
Trivsam tryckkammare finnes
Trött trast sprätte träck över tapet
Tyken, tramsig och trägen
Labil loppcirkus
Lovikkavante löpte amok
Listen, ludig och lömsk
Lantligt libretto för liten luta
Lastpall och livré
Långivaren och lottakåren
Lustig lögn på ljungheden

Som till slut landade i följande text med rubrik lånad av grannen till höger:

Lär dig limma med lök

Hej och välkomna till Utbildningsradions nya pysselserie "Väx med växter – odla din kreativitet". I femton veckor framöver kommer vi tillsammans, varje torsdagskväll, utforska växtlighetens inneboende kreativitet.

Pysselserien vänder sig till alla er pysslare därute, oavsett om ni är vana pysslare eller alldeles nya inom hobbyn. Vårt mål är att ni alla ska få nya idéer och tips på hur ni med enkla, billiga råvaror kan lyfta pysslandet till nya höjder.

I dagens program ska vi använda oss av lök, vanlig gul lök. Det är en råvara som nog finns i de flesta hem och som dessutom är billig att införskaffa.

Det var alla skriverier för denna gång. Några behöver ju sparas till i maj. Mer om detta inom kort. För övrigt är det snart dags för te och kattklapp.

Kommentarer