Tanke nr 1099: Kvällspromenad

Är precis hemkommen efter en kvällspromenad genom Bagis. Planen var först att gå genom skogen, men myggorna surrade alldeles för nära för att det skulle vara bekvämt. Så det blev asfaltspromenad via Emågatan, längs med Byälvsvägen och upp på Rusthållarvägen.

I svängen efter viadukten sneddade vi över gatan och fortsatte genom området upp på Bergsrådsvägen där vi tittade på huset där D:s första Bagislägis låg. Utanför tvättstugan satt en grå katt som pratade mycket. Den blängde uppfordrande på oss när vi gick vidare. Strax innan vi svängde ner i skogsområdet vid Bergsrådsgränd satt en katt utanför sitt hus och såg viktig ut. Det gick inte att locka den till att hälsa. Den hade helt klart viktigare saker för sig än att snacka med oss.

Stigen som leder in i skogen som skiljer Bagis från Skarpnäck är oerhört vacker där nedanför kullen. Ekar, buskrosor och fläderbuskar står intrasslade i varandra. Träden och buskarna bildar på flera ställen lövklädda portaler över stigen. Vi trotsade myggen och vände stegen hemåt.

Vi kom ut i backen upp mot den stora grusfotbollsplanen. Snubben med sitt sound system var där i vanlig ordning fast ikväll spelade han inte särskilt högt. Vi tog tunneln under Rusthållarvägen och hittade en katt till, en svart och vit, som satt och vaktade sin grind. Den hälsade lite men blev sedan en aning stissig när det kom fler folk som ville hälsa. I trappan upp mot huset spanade vi efter igelkotten, men den höll sig undan. Kanske har den flyttat, kanske hade den redan gått och lagt sig.

För övrigt är det dags att dricka te.

Kommentarer