Tanke nr 1186: Köpenhamn–Göteborg–Stockholm

Håhå jaja, det har klagats på bristen på inlägg – igen. Dags att göra något åt saken. Jag har rest runt en del sen senast. Bland annat har jag varit på IT-universitetet i Köpenhamn och snackat spättlogi (aka flounderology) och coachat text. Därifrån tog jag tåget till Göteborg och Bokmässan (eget inlägg om årets bokskörd kommer).

I år bodde jag på Elite Plaza, fick ett tyst rum och gillad läget. D undrade om marmortrapporna – och därmed trilobiterna – fanns kvar i huset*. Det gjorde de, fast de var dolda under mattorna. När jag checkade in fick jag frågan om jag hade varit där förut. "Mm", sa jag, "men då var det inte hotell."** Jag gillade verkligen att de inte hade renoverat sönder huset, utan själen var bevarad. Fint.

Jag hann även hänga med vänner på Puta Madre, Da Matteo och Tien Tsin – och överraskningsfria brollan. Väldans trevlig fest blev det.

Hemma i Stockholm har jag hängt på kontoret, jobbat och druckit kaffe med Josefin, åkt massa lokaltrafik, skickat in ett bidrag till en antologi, gjort medlemsbrev och uppdaterat hemsidan för Arbetarskrivare och håller på att skriva ett rollspel, "Bröllop i Överum", tillsammans med E till årets upplaga av Scenariofestivalen.

För övrigt är det dags att glo på tv.

*När D var liten pluggade hans mamma arkeologi och institutionen fanns i Sveahuset.
**När D och jag pluggade på 90-talet hade vi kompisar som läste religion på Svea och vi var på pub i källaren någon gång mellan -93 till -95.

Kommentarer