Tanke nr 1195: En trevlig (h)älg

Den gångna helgen bjöd på både besök och älg. I lördags kom I & K från Gbg på besök. De var uppe för att fira K:s födelsedag, gå på teater och hänga med oss i Bagis. Det blev en fin hängdag. Vi åt älgfärsbiffar med gräddsås, kokt potatis, pressgurka och vinbärsgelé, drack gott vin och pratade om högt och lågt och allting däremellan.

K hade med sig en kortlek för kreativt tänkande och blev möjligen lite fundersam när D och jag höll oss till regeln att "inga regler gäller". I:s respons var: "Jag sa ju det." Självlysande heliumelefanter med radioaktivt avfall i små behållare som svävar ovanför en byggarbetsplats, superhjältar som vill omfamna sin inre tant och skaffa handväska med inbyggd superhjältecape, tegelstenar, torsk och hjälmar som hjälper hjälpligt mot nedfallande byggmaterial (eller elefanter) ... ungefär så vindlade tankarna. Under tiden mumsade vi lyxigt hemgjord chokladpudding. Inte fel.

På söndagen kom A och lille F på besök. Vi plockade fram lådan*, röjde runt, staplade frukt och styrde hela härligheten med en avlagd fjärrkontroll. Mys var bara förnamnet. Efter ett par timmar gav de sig av för att gunga i blåsten och vi tillbringade resten av dagen med att småsova och pyssla runt om vartannat. Det visade sig att A hade varit och sett samma pjäs som I & K: Vi som fick leva om våra liv. Hon var helt såld och ville se om den. Hmm, kanske ska ge Dramaten ett nytt försök.

För övrigt har jag sorterat kryddskåpet, skickat ut årsmöteskallelse för Arbetarskrivare och druckit te. Dags att sova. Hai.

* Lådan är full med diverse saker som intresserar barn (och vuxna): öronmuffar, maracasägg, åskgud och mini-fia med knuff till exempel.

Kommentarer