Tanke nr 1171: Vi kör en lista

Håhå jaja ... Rubriken utlovar en lista, och det ska ni få, dock inte i punktformat. Det har jobbats – och jobbats lite till. Fast nu är det helg. Och vi är hos vänner på "öjn". Det är strålande solsken, men eftersom deras minsta dels inte fick cykla i precis den riktning hon hade tänkt, dels har snöat in på Barbapapa så hänger hon och jag i det de kallar salen och spanar in Barbastark, Barbafin och alla de andra. Sämre kan man ha det. D lutar sig en sväng, fjortonåringen är på sitt rum med en kompis, mellanbarnet är på Pax och lär sig nya tricks, föräldrarna hänger i trädgården och eldar i tunna och hönsen har gått och lagt sig efter idogt pickande i buskarna.

Förra torsdagen lämnade vi våra datorer och gick på stadens gator som ett vanligt par. Vi skulle till Nalen och se på Malis rock star Bassekou Kouyate och hans band Ngoni Ba som bestod av hans fru på sång, deras äldste son på bas, en bror på kalebass och en brorson på övrigt slagverk. Det var ytterligare en bror med i bandet men han kunde inte vara med den här kvällen. Det svängde, rockmanéren satt som en smäck och det var kul att höra något nytt.

Vi har haft besök i helgen som gick. På fredagen kom E som jag lärde känna i samband med lajvet Lindängen för drygt fem år sedan. Hon var också den som fick mig att bli cordovsk ormgardist under Ulvprovet. Hon var i stan för att, med hjälp av whisky och pyttipanna, fira av en kollega som skulle gå i pension. På lördagen skrev vi på vårt kommande friformsscenario "Bröllop i Överrum". Vi ska skicka in det till Stockholms scenariofestival och hoppas att det får komma med i programmet. Idén till scenariot kom till under bilresan till Lindängen. Så bättre sent än aldrig eller nåt. På eftermiddagen kom A. Det var fint att hänga med båda dessa och snacka och äta middag innan E åkte hem till Linköping igen. På söndagen tog A och jag en tur på Söder, fikade på Tully's och kollade in klänningar på Gudrun Sjödén. Kulturtant ftw!

Förrförra helgen var det årsmöteshelg med Föreningen Arbetarskrivare. På lördagen var det ett seminarium på ABF om arbetarlitteratur av idag med efterföljande middag och på söndagen hade vi årsmöte med efterföljande styrelsemöte i Bagis Folket hus. Nu är jag ledamot och redaktör för föreningens nyhetsbrev. Det känns bra.

Program för seminariet "Arbetarlitteratur på framväxt".

För övrigt läser jag fortsatt brittiska deckare, för närvarande Elly Griffiths, och ska se om det inte går att få ett glas vin.

Kommentarer