Tanke nr 994: Om Modern Talking och Gotlandsbesök

På bokmässan köpte jag John Ajvide Lindqvists senaste: Våran hud vårat blod våra ben (Ordfront, 2016). Den var snabbläst, obehaglig och väldigt bra.

 

Berättelsen "Tjärven" fick ytterligare en dimension i läskighet i och med att vi tog färjan tur och retur till Gotland i helgen. På bussen på väg till pendeltåget råkade vi höra chauffören lyssna på Modern Talkings "Brother Louie". Vi tittade på varandra och enades om att vi inte hade hört den spelas där och då. Läs berättelsen så fattar ni vad jag menar.

Det stod som tur var ingen pojke i fören på själva färjan så berättelsen "Havssvalget" fick inte samma obehagliga biverkningar som "Tjärven". Phew.

Väl framme på Gotland blev vi upphämtade av L, U och lilla P. Efter diverse inköp kom vi sedan fram till deras hus, eller deras gård, utanför Roma. Den påminde mig om en blandning mellan Tåstarp och Ryttargården i Bröderna Lejonhjärta. 

Det var en skön helg. Vi räfsade löv, åt god mat, hängde framför den öppna spisen, lyssnade på musik (bland annat P J Harvey) och besökte Visby. Snart dags för ett nytt besök skulle jag tro. Saknaden är stor – från båda håll.

Kommentarer