Tanke nr 1213: Manifestation Lövholmen

Jag har, tillsammans med ett 60-tal andra konstnärer och kulturarbetare som är verksamma på och omkring Lövholmen i Stockholm, medverkat på Färgfabrikens utställning Manifestation Lövholmen.

Färgfabriken själva skrev följande i ett mail till alla som ställde ut:

Stort tack till alla er som deltagit i manifestationen!

Vi är överväldigade av alla fantastiska konstnärskap, den professionalitet och den otroligt positiva respons vi mött. Vi har haft ett jämnt och bra flöde med besökare under hela perioden och utställningen har fått väldigt mycket lovord från besökarna. Här kommer några ord från Anders som arbetat som värd och mött publiken:  
Ovanligt många av besökarna sa att de bodde i området, Gröndal, Liljeholmen, Aspudden, Reimersholme och Hornstull. Ganska många som sa att de aldrig varit på Färgfabriken, eller att det var länge sedan.

Många berömde kvaliteten på utställningen.”Den bästa utställning jag någonsin sett”. ”Roligt med Färgfabriken, det händer alltid något oväntat och nytt”.

Initiativet att manifestera Lövholmen och de 300 kulturarbetare som verkar här fick också mycket beröm. ”Jag visste inte att det var så många som aktivt jobbar på området och att det är så hög kreativ nivå”. "Viktigt att staden planerar för en levande stadsdel, bra att Färgfabriken går i bräschen med det här initiativet”. ”Hur kan man engagera sig och påverka stadens planprocess för området?”

Också professionella stadsplanerare kom på besök som följd av sitt yrke och imponerades av manifestationen och den höga kreativa nivån.
Här kommer några smakprov (alla bilder tagna av Färgfabriken) .









Utställningen har blivit uppmärksammad i flera olika medier:

Kommentarer