Tanke nr 298: Teorier om teorier

Jag fick just ett stort förtroende av en ny kund: att få laborera med strukturen i hennes kommande uppsats utifrån den textmängd hon idag har lämnat ifrån sig. Innehållet, saken i sig, finns där men det behövs flyttas, ändras och testas innan tesen står klar och argumentationen håller hela vägen. Det ska bli oerhört kul att plocka isär, sätta ihop och undersöka resultatet tillsammans – som att jobba praktiskt med händerna fast med tangentbordet där texten är det formbara, det som kommer bli ett praktiskt exempel på ett i sig praktiskt arbete.

Kommer i nästa vecka att fundera vidare över dekonstruktion och strukturalism, det språk jag använder för att forma någon annans språk och följa med i utvecklingen av hur en idé utkristalliseras, växer och blir något eget, något nytt. Att själv få utveckla den teoretiska kunskapsbasen för att hjälpa någon nå ut med sina tankar och konstnärliga uttryck är mer än spännande.

Ser fram emot måndag, men först är det helg. Den kommer att vara fullmatad med intryck som i sin tur tar sig nya former genom tangentbordet. Cirkeln är sluten.


Kommentarer