Tanke nr 1113: Skånskt besök

I förra veckan förärades vi besök från Skåne. S kom hit för att hänga i huvudstaden några dagar. Hans pappa lämnade av honom på söndagskvällen och efter lite pladder och scones bäddade han ner sig i soffan.

På måndagen hade jag en rad "att göra"-saker så S hängde med. Det blev skoinköp till mig (ej planerat men S var en bra skoköparsidekick), ett besök på kontoret och lunch med J, en tur till Bromma för att lämna in momsunderlag för Q2, en glass i Alvik och sedan lång dags färd mot Bagis för middag och fotboll. S var inte intresserad av matchen även om D och jag ivrigt kommenterade vilka frisyrer som var bäst på plan och lite andra viktigheter.

På tisdagen, efter en fin diskussion där vi dissade Gud, styrde vi mot Vasamuseet, men när vi såg kön vände vi och smet in på Nordiska museet istället. Vi tittade på möbelhistoria, souvenirer och smycken, lunchade och funderade över saker och ting. Efteråt blev det en glass vid Djurgårdsbron och vi studerade strömmen av människor i glansiga, gula tröjor som skulle kolla på matchen mellan Sverige och Schweiz på den intilliggande uteserveringen.

Via inköp av diverse cykelattiraljer hamnade vi på Kulturhusets tak. Där var mer än öde i och med fotbollsmatchen. Vi mötte sedan upp D på Åhléns för en napoletansk pizza. Servitören blev överlycklig när några av gästerna visade sig vara från Schweiz. Skadeglädjen stod högt i tak och vi fick oss några fina fniss.

Efter en relativt smidig hemfärd blev det ännu en fotbollsmatch och sedan var det dags att sova.

För övrigt står jag på Södra station och väntar på ett fösenat tåg. Kanske dyker det upp, kanske inte. Vad gäller Skånebesöket kommer det mer om det i nästa inlägg. Hai.

Kommentarer