Tanke nr 1118: A day at the mall

VI kände oss som ett par i en collegefilm idag när vi gav oss av till Solnas stolthet – Mall of Scandinavia för att hänga i relativ svalka några timmar. Men eftersom vi inte var med i en collegefilm och därför inte hade någon bil, blev det en varm och lång resa med kollektivtrafiken.

Vi började med buss utan luftkonditionering till Älvsjö. Där bytte vi till pendeltåg mot Solna – med fungerande ac. Eftersom rulltrapporna på Stockholm City utgör en säkerhetsrisk för tillfället stannar inga pendeltåg där. Resenärerna ombeds åka till Odenplan och sedan ta tunnelbana eller ersättningsbussar lite varstans.

När vi närmade oss Solna blev det ännu fler utrop i det knastriga högtalarsystemet. Det var ett flertal stationer där tåget av okänd anledning inte stannade och åter igen skulle resenärer åka vanliga bussar, ersättningsbussar, tvärbana, tunnelbana och pendeltåg. Jag slutade lyssna någonstans mitt i. Dels var det alldeles för varmt, dels skulle vi gå av.

Mall of Scandinavia var stor, butikerna luftiga och toaletterna många. Här och var fanns små nischer där man kunde ladda sin mobil. Vi åt indiskt som smakade bra till lunch och fick shoppat både hylsnyckelsats och kuddfodral. Och det var svalt.

Hemvägen blev lite annorlunda, fast fortfarande varm. Pendeltåg, byte till t-bana vid Odenplan, byte till röd linje vid T-centralen eftersom grön linje för närvarande inte går mellan T-centralen och Slussen på grund av broarbete, byte till grön linje igen vid Slussen, byte till Farstatåget vid Gullmars i och med plattformsarbete, byte till Skarpnäckståget vid Skärmarbrink, även här på grund av plattformsarbete och sedan hemma efter mer än en timme lokaltrafiksåkande.

För övrigt anser jag att Farsta är bättre än Solna. Hai.

Kommentarer