Tanke nr 987: En lunch och en utställning

I onsdags var det dags för Ulla-träff. Denna gång var målet Kulturhuset och Nationalmuseum Designs utställning "Förkroppsligat – pågående konsthantverk i gränslandet". Men vi började med lunch på Teaterbaren inklusive uppdateringar kring dagsläget och vad som hade hänt sedan senast, dvs sedan i slutet av april någon gång. Det tog ett tag.

Utställningen var en blandning av äckel och fascination, ett och annat "tjaha" och några fniss. Vi fastnade båda för verket Those who affected me av Malin Bobeck. Ulla associerade till himlen, jag till en trolsk, eller troll-, skog. Vi gick in i det mörka utrymmet där verket var placerat två gånger, lika spännande båda gångerna.

Efteråt var det traditionsenligt dags för kaffe. Ytterligare en timme senare strosade vi ner mot Norrmalmstorg. Ulla skulle ta bussen hem till Rindö och jag smet inom Sephora. Det var en fin dag och ett fint häng.

Vad vi ska göra nästa gång? Det vet vi inte. Kanske blir det teater, kanske blir det ännu en utställning. Den som läser octobloggen får se.

Kommentarer