Tanke nr 1157: En dag i de fiina kvarteren

I tisdags förra veckan lyckades jag och Ulla äntligen ses. Och det kom att bli en fiin (ja, det ska vara två i:n) kulturtantsdag. Vi möttes upp på NK för lunch på Café Entrée. "Tantigt, men goda sallader", sa Ulla. Gott var det och fiint. Dessutom var personalen gullig.

Efter avslutad lunch styrde vi stegen till Hallwylska för att spana in utställningen med julkrubborna från Krakow. Huset i sig är en upplevelse, men för varje rum med krubbor som vi gick in i sa vi: "Ohh!" i kör. Med hjälp av en kvinna i personalen fick vi dessutom chans att spana in badrummet. Tjusigt var bara förnamnet. Kakelklädda väggar, takfönster, badkar, dusch – och hårtork. Jevvligt modernt i början på 1900-talet.

Mätta på flärd och överdåd knatade vi Biblioteksgatan fram och hamnade på Wienercaféet – servering vid bordet, smarriga bullar och gott kaffe. Jag fick nostalgikänning till gamla George Du Wal i Göteborg (som liksom övriga gamla favoritkaféer inte finns kvar längre).

Vi tog oss sedan till Konsthantverkarna–  och Blås och Knåda på Söder eftersom Ulla ville kolla in en utställning av keramikern Lasse Frisk. Vi blev kvar där rätt länge och pratade med personalen och tittade på fina föremål. Det var ett fint avslut på en bra dag.

För övrigt har de uppmärksamma octobloggsläsarna så klart koll på att jag har lajvat på Hallwylska, läs mer här.

Kommentarer